En mors kjærlighet

Litt sukkersøtt skryt av mødre og deres kjærlighet og styrke ^^,
Denne historien fant jeg på en facebook-side, og den forteller veldig godt hvordan våre mødre kan gå gjennom ild og vann for barna sine

I Andesfjellene fantes det to krigende stammer, en som levde i lavlandet, og en annen som holdt til høyt oppe i fjellet. En dag kom fjellfolket klatrende ned til lavlandet, overfalt og plyndret den andre stammen, og kidnappet en baby som de tok med seg opp i fjellet igjen. 

Folket som holdt til i lavlandet, dro aldri opp i fjellene. 
De kjente ikke klatrerutene, ante ikke hvordan de skulle forsere en fjellvegg eller komme seg opp fra et juv.
Ikke visste de hvor fjellstammen holdt til heller, eller hvordan de skulle klare å finne dem. Likevel sendte de sine beste krigere opp i fjellet for å finne barnet.

Krigerne gjorde så godt de kunne, men fjellet var for bratt for dem og etter noen dager hadde de bare kommet seg noen hundre meter oppover fjellveggen, til det første platået.
Motløse og fortvilet innså de at det ikke nyttet, og bestemte seg for å klatre ned igjen, til den lille landsbyen ved fjellets fot.

Da de pakket sammen sakene sine, fikk de øye på barnets mor på vei mot dem. Hun kom klatrende nedover den fjellveggen de selv ikke visste hvordan de skulle komme opp. Da oppdaget de at hun hadde barnet sitt festet til ryggen.

Den modigste krigeren møtte henne og sa:
“Vi, stammens krigere, klarte ikke å komme oss til toppen. Hvordan er det mulig at du, en svak kvinne, kunne klare det, når jeg, den sterkeste av alle, måtte gi opp?”

Hun trakk på skuldrene og svarte:

-“Det var ikke ditt barn…”

Kilde: http://www.facebook.com/pages/-Visdomshj%C3%B8rnet-/220731631294901

Leave a Reply