Magic Leap

Tenk deg et område, gjerne midt i en by. Din favorittby. Du stiller deg opp sammen med de andre som allerede står der og ser mot rådhuset. Det er helt folketomt i området akkurat rundt rådhuset. Klokken slår 1800, og du tar frem brillene, i likhet med alle rundt deg, og tar de på deg. Ørepluggene som følger med plugger du inn i ørene. Gjennom brillene ser du 2 menn som går i veien 3 meter unna deg og prater. De snakker om en konspirasjon, og han ene er tydeligvis livredd. Du hører et skudd, og hopper til. En av mennene er skutt. Du tar av deg brillene og øreproppene, og som alle gangene før trenger hjernen litt tid på å justere seg. Det ligger ingen skutt mann på gaten foran deg. Her er alt stille og rolig. Du tar på deg brillene igjen, og ser bare et blodig lik i veien nå. Den andre mannen løper mot rådhuset. Skytteren har satt seg i en bil. Skudd fyres av, hviningen av gummi mot asfalt høres. Et nytt skudd, og bilen krasjer i en brannhydrant rett borti gaten. Politiet ankommer. Sirener. Kaos.

Kanskje det er et fremtidig alternativ til dagens underholdning? I stedet for å sitte i sofaen og se film kan man gå ute og oppleve filmen rundt seg i omgivelser underholdningen er tilpasset for. Det er ihvertfall det “Magic Leap” har som sin visjon. Et par briller med blanke glass som kan projisere digitale objekter “ut i verden” man ser gjennom glasset. Dette betyr at brillene kan manipulere realiteten man ser gjennom brillene.

Bare tenk at man som turist i USA kan gå ut på et jorde, ta på seg briller og ørepropper, så står man midt på et slagfelt, hvor kanonkuler suser forbi, og blåjakker og rødjakker springer mot deg fra begge kanter. Eg hadde blitt svett.

Et annet scenario er guidede turer til feks Eidsvoll hvor man kan bevitne underskrivelsen av grunnloven i 1814. Eller man kan ta med en flokk unger ut i skogen og se på svære dinosaurer. Mulighetene er nesten grenseløse. Og fremtiden er spennende.

Veldig lite er kjent om selskapet enda, bortsett fra visjonen og at Google har investert bøttevis med penger.

Kilde: http://www.digi.no/931041/google-satser-stort-paa-magi

Leave a Reply