Samfunnstrusselen; Gamers

Jeg må bare få dette av skuldrene. Jeg har tenkt lenge på å stå frem, men medias åpenbare heksejakt har gjort dette vanskeligere og vanskeligere. Noen av dere vil kanskje rynke på nesa av det jeg har tenkt å si nå, noen av dere vil kanskje til og med se på meg med avsky. Men jeg håper noen av dere vil forstå. Jeg håper dere vil se min side av saken.
Media vil si jeg er en samfunnstrussel, selv om det finnes gode undersøkelser som motbeviser dette. Det er sånt som skjer når en håndfull mennesker gjør noe grusomt. Da er det enkelt å skylde på den tingen de tilfeldigvis hadde felles. Man skylder ikke på den underliggende mentale forstyrrelsen eller den vonde barndommen. Det er enklere å skylde på det trendye. Fordi det skaper kontrovers og overskrifter. Det selger. Selv om de stempler en stadig voksende folkegruppe som potensielle terrorister.

Jeg er en gamer.graphic-1

Jeg spiller spill. Jeg spiller både på PC, Xbox, Playstation, Wii, iPhone og iPad. Jeg spiller en håndfull spill for tiden. Man veksler jo gjerne mellom noen favoritter. Jeg spiller skytespill, krigsspill, spill der man kan slakte uskyldige med laservåpen, spill der man kan velge å være ond, og spill som utfordrer moralen din på det groveste. Jeg har det gøy når jeg spiller, og jeg storkoser meg når jeg kan være skikkelig skikkelig ond.

Jeg er _ikke_ en samfunnstrussel.

Selv om jeg spiller skytespill er jeg ikke fanatisk opptatt av skytevåpen. Jeg har ikke planlagt noen ondskapsfull hevn på noen som en gang gjorde meg noe vondt. Jeg er en snill person. Jeg er glad i dyr, jeg liker barn, jeg synes oppriktig synd på mennesker som bor på gaten, og jeg liker politiet. Jeg er ingen anarkist, jeg har ingen fundamentalistiske synspunkt, jeg er ikke ekstremistisk, og jeg velger å tro at dette er normalt.

Det som IKKE er normalt, er å bestille kjemikalier fra Polen med den hensikt at man vil lage en bombe. Det er IKKE normalt å anskaffe seg mengder av skytevåpen fordi man vil drepe. Det er IKKE normalt å legge en plan for hvordan man vil utføre et iskaldt mord. Det er IKKE normalt å ta med seg ladde maskinvåpen på skolen. –til og med selv om man spiller spill.

2-SWTOR-GameplayGamers er en gruppe mennesker som liker å spille spill. Om det er for å flykte fra virkeligheten, for å få tiden til å gå, for å være sosial sammen med venner online, for å utfordre seg sjøl, eller rett og slett for å utøve sider av sin personlighet man ikke vil gjøre i virkeligheten, så er man ikke dermed sagt verken terrorist, monster, problembarn eller i det hele tatt voldelig av natur. Man kan være den mest elskelige personen på denne planet, man liker bare å spille spill.

Jeg er drittlei av at media fremstiller gamere som en potensiell samfunnsrisiko.

Kan man fra nå av heller skylde på de virkelige problemene som feks vond barndom, dårlig oppdragelse, mental forstyrrelse, dårlig oppfølging fra barnevern osv osv etc etc?!

Og btw, jeg syns dette er GØY:

mozliwosci katany w gta san andreas

Leave a Reply