Tur på hardangervidda

Ja, du leste riktig.

Eg vurdere å ta ein relativt lett tur over Hardangervidda over 2-3 dager med overnatting i telt. Har dessverre liten erfaring med overnatting utendørs dei siste årene (les: 15-20 år), men det ska det jaggu bli forandring på. Før ein evt tur over fleire dager ska eg overnatta lokalt ei natt i gongen (les: nordmarka) for å forberede meg.

Så til poenget; eg må kjøpe inn litt utstyr før ein sånn tur. Eg har ei liste med nødvendig utstyr, og ei liste med “kjekt å ha”-utstyr. Men eg trenger tips på ka eg bør ha med. Forhåpentligvis finnes det mange aktive turgåere der ute som har tenkt på utstyr som ikkje eg har tenkt på. Kle har eg kontroll på; Tursko, turbukse, skalljakke, skallbukse, vindjakke, fleece, hansker, ullundertøy, tekniske sokker og ullsokker. Og ei hue (Eg fordrar ikkje sistnevnte, så det ser du kun i naturen langt vekke frå publikum). Så har eg tenkt på:

 • Telt
 • Teleskopfiskestang
 • Stormkjøkken
 • Tennstål
 • Kart/kompass
 • Kniv
 • Lommelykt
 • Hodelykt
 • Sovepose
 • Liggeunderlag
 • Myggolje/spray
 • Reserveproviant
 • Drikkeflaske
 • Turkopp

Dessuten trenger eg tips på fine ruter å gå på vidda. Helst fra fredag til søndag, og gjerne ikkje over 2 mil per dag….

Leave a Reply