"Vi har tapt byen"

Aftenposten i dag kan fortelle om ransoffer nr. 351, “Sturla Nøstvik”, og hans kamp en helt vanlig torsdagskveld på Rodeløkka. Han var på vei hjem fra konsert med bandet han var trommeslager i, når han ble overfalt av to utenlandske menn, trolig av somalisk opprinnelse, og holdt gissel i 50 minutter med pistol mot hodet, mens den ene ransmannen tømte kontoene hans i en minibank i nærheten. I stuen hjemme, i synsrekkevidde fra åstedet, sitter samboeren og venter.

Kilde: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Ransoffer-nr-351-Grnland-6702489.html

Politiet som snakker med Nøstvik på legevakten sier det selv;

-De sa at alle har krav på å føle seg trygge, men at de ikke har mulighet til å forhindre ranene. “Vi har tapt byen”

Videre kunne de fortelle at de denne torsdagen hadde to patruljebiler på vakt. Dette var alt de kunne tilby befolkningen i sentrumsområdene som beskyttelse.
611.491 innbyggere, og to patruljebiler er alt vi har for å beskytte oss. Dette vil si at på denne kvelden var det 4 politibetjenter som bar hele sikkerhetsansvaret for over 600.000 mennesker på sine skuldre. Er dette en ønskelig situasjon?

Den norske stat har en plikt, en obligasjon, til å beskytte det norske folk. I Oslo viser statsapparatet veldig klart at de neglisjerer denne plikten, og det er uakseptabelt.
Jeg har oppfordret alle jeg kommer i samtale med om dette temaet til å  beskytte seg selv. Selv går jeg med kniv 100% av tiden, og det står jeg for. Jeg har sagt det på denne bloggen før, men blir jeg stoppet og ilagt bot, kommer jeg til å krangle den hele veien til høyesterett! Når ikke Staten ivaretar min sikkerhet, har ikke jeg akkurat tenkt å utlevere meg sjøl som en ferdig marinert kalkun på livets harde koldtbord. Ska jeg bevege meg utendørs, ska jeg ha garantier for min egen helse.

Den garantien er 8 centimeter lang og vil sette en jævlig støkk i den som prøver å krenke min personlige sikkerhet.

Jeg håper virkelig styresmaktene får bukt med problemet. Jeg er ikke nevneverdig politisk aktiv av meg, og mer eller mindre driter i hvem som styrer landet, så lenge de holder skattenivået akseptabelt, har ærlige hensikter, og klarer å beskytte folket!

Det er ikke en ønskelig situasjon at man må bevæpne seg i landets hovedstad for å tørre å gå ut på gaten. Det sier seg selv. Mer penger til justisapparatet -> mer politi i gatene -> strengere straffer -> mindre kriminalitet. That’s the way to go.

Så la oss gjøre noe med det!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply